Du er her:

Kyststien i Larvik

Vil du se kartet på nettet finner du det på ut.no ved å klikke her  Her kan du zoome ut og inn og finne masse spennende informasjon. Kjenner du til ut.no- appen? Prøv den om du er glad i å være på tur!

Til vårt arrangement benytter vi de ca 12 km fra Stavern til Anvik Gård som ligger midt mellom der det står "Anvik" og "Naverfjorden. Om du synes 12 km blir for langt å gå, er det flere steder det går an å "hoppe inn" i løypa og den mest kuperte delen er fram til der vi har drikkestasjonen. Se mine "kråketær" i kartet over.

KYSTSTIEN er en blåmerket løype på ca 35 km fra Stavern til Ødegården ved Helgeroa som sto ferdig til bruk i 1991. Larvik kommune var tidligst ute med etablering av kyststi og det ble sett på som et viktig pilotprosjekt da forarbeidet startet i 1988. Målet er hele tiden å komme så nær kysten som mulig, og det har gjort store deler av kysten mer tilgjengelig for allmennheten. I dag kan man finne merkede Kyststi-løyper på begge sider av Oslo-fjorden. Det finnes interesser som også ønsker fremkommelighet for syklister.


Kyststien i dette området går gjennom svært ulik natur; den slynger seg over nakne svaberg, sandstrender, grunne viker, forblåste knauser og gjennom ulike typer skog. Deler av den går forbi koselige hytteområder og over strender og campingplasser. Opplevelsen ved å gå her varierer med vær og årstid. Er man godt kledd og skodd er ikke sol og sommer en forutsetning. En ruskete høstdag med noe varmt på termosen gir en unik naturopplevelse. Når Kong Vinter setter sine spor med snø og is er den også et vakkert skue. Den ligger her alltid og ønsker deg god tur! 

 

  •  
  •  
  •  
  •     
  •          

 

Jentene på Kyststien
Anvik Gård
3294 STAVERN

 

Telefon: Kristin 97649351 

Sigmund 97681343

E-post: kristin@jentenepakyststien.no

sigmund@anvikgard.no