Gatefolket

"Jentene på kyststien" støtter Gatefolket,- bli fadder du også!

Gatebarna i Etiopias hovedstad Addis Abeba blir av mange betraktet som søppel, men dette er barn som fortjener et verdig liv på lik linje med norske barn.  Et hundretalls gatebarn har de siste årene kommet seg opp og fram og fullført universitetsutdannelse.

For 15 år siden ble det opprettet en norsk støtteforening for gatebarn i Etiopia. Foreningen er registrert i Brønnøysundregistrene, har offentlig godkjent revisor og er en humanitær bistandsforening. Gatefolket er samarbeidspartner med to etiopiske organisasjoner, Hope for Children og Win Souls for God, som er en del av den etiopiske kirkes arbeid blant gatebarn.

Win Souls for God startet i 1997 som et rent sosialt arbeid ispedd kristen nestekjærlighet.

I 2000 ble det opprettet en underavdeling med navnet Hope for Children in Ethiopia, (HCE) som tar seg av den humanitære delen av arbeidet. Myndighetene forlanger en slik oppdeling.

Det drives egne rehabiliteringsprogrammer for unge kriminelle og prostituerte. Våre etiopiske ledere regner med at de har hjulpet om lag 25000 barn og unge med utdanning, helsestell og tilbakeføring til et verdig liv siden organisasjonen startet i 1997.

Forebyggende arbeid
for å hindre at flere barn havner på gata er kanskje det aller viktigste arbeidet. Barn fra de fattigste familiene får gratis førskole og grunnskoleutdanning. Barna får uniformer, skolemateriell og mat, i tillegg til helsetilsyn. Vi har tatt ansvar for over 1.100 elever i Addis Abeba, som enten går i offentlige skoler (fra 5-12.klasse) eller ved våre to barneskoler, med tilbud fra barnehage til 4.klasse.

Vi driver også et eget helseprogram for de aller fattigste familiene i byen. Programmet kalles helhetlig helse og tar spesielt for seg hygiene, vaksinasjoner og familieplanlegging. Kampen mot HIV/AIDS er en viktig del av vårt humanitære program.

Gatebarn og voksne får tilbud om hjelp til utdannelse og til å skaffe seg en jobb.
Prostituerte jenter og voksne uteliggere ”omskoleres” til ulike yrker der de kan leve et verdig liv.

Vi gir også mikrokreditt til gatefolk som har gjennomført et program for å vende tilbake til et normalt liv. Mange har fått økonomisk støtte til å starte små virksomheter og butikker.

Gatefolket i Norge støtter arbeidet med drøyt 680.000 kroner i 2015. Det er lignende støtteforeninger i Sverige, Danmark og Tyskland. Gatefolket er svært glad for den støtten som Jentene på Kyststien har bidratt med de siste årene, og håper dette samarbeidet kan utvikles videre.

Norske faddere
Ønsker du å bli fadder for et skolebarn i Etiopia? For 1000 kroner året kan du hjelpe et barn til et verdig liv. For dette beløpet betaler du for skolegang, helse og sosial omsorg.

Vil du være med som fadder kan du sende noen ord til post@gatefolket.no og du får da den informasjonen du trenger. Du kan også sende et vanlig brev til:  Gatefolket, Gullfunnet 13, 1570 Dilling. Mer informasjon finner du her: http://www.gatefolket.no/bli-fadder/

 

 

  • thumbnail
  • thumbnail
  • thumbnail
  • thumbnail

Om oss

  •  
  •  
  •  
  •     
  •          

 

Jentene på Kyststien
Anvik Gård
3294 STAVERN

 

Telefon: Kristin 97649351 

Sigmund 97681343

E-post: kristin@jentenepakyststien.no

sigmund@anvikgard.no