Du er her:

Anvik gård

I denne vanskelig tiden grunnet korona.

Vi kjenner behov for å informere dere litt mer (enn teksten under) om hvem som står bak arrangementet "Jentene på kyststien".

Det er oss to, Sigmund og Kristin som driver Anvik Gård AS og som bor her på gården. Vi driver en sommerestaurant, vinbar i den gamle gårdsbutikken og inviterer til arrangementer, konserter og quiz i skoleferien. Det største av disse arrangementene og grunnlaget for at vi kan ha fortsatt drift og bo her, er "Jentene på kyststien".

Dette har gitt full tids arbeidsplass for Kristin som sa opp jobb utenfor gården etter at arrangementet ble for stort til å håndtere "på si". Vi har i tillegg hatt 18-20 ungdommer i jobb gjennom sommeren. Disse er i jobb i dagen før, under og etter arrangementet og skal selvfølgelig ha lønn og kommune/stat sin arbeidsgiveravgift. Benker og bord skal settes fram og vaskes, ofte to ganger fordi det er i pollensesong, mange kilo sitroner skal skjæres opp, serveringskasser vaskes forskriftsmessig, telt skal monteres og sikres mot vind. Kyststien skal merkes og toalettanlegget på Rakke vaskes før og etter arrangementet. Søppel skal fjernes i løypa og drikkestasjonen settes ut. Sneiper plukkes fra den store gressletta som noen av ungdommene har klippet 2-3 ganger slik at bord, benker og telt står støtt. Og for ikke å glemme; alt skal ryddes igjen etter arrangementet!

Uten hjelp av en fetter, en god venn, gode søstre og en fin gjeng andre medhjelpere for gjennomføring av den store dagen, hadde det vært umulig å invitere dere på tur!

Så til kostnader som du som deltager kanskje ikke tenker på. Ja, det er enkelt kostnader vi nå slipper, men det utgjør en mindre andel.

 

 • Kontor, strøm, internett, telefon, forbruksmateriell
 • Hjemmeside og teknisk support fra Coretrek
 • Domene og e-postkontoer 
 • Betalingsløsning for billettsalg, kasser og terminaler
 • Telt, toaletter og scene
 • Regnskap/revisor
 • Kommunale avgifter inkl. skjenkebevilling
 • Markedsføring, brosjyrer, Facebook/insta-annonser. Brosjyrer kjøres rundt store deler av Østlandsområdet.
 • T-skjorter bestilt i november, ref Tonje på BKmedia
 • Deltagerbånd laget av Gatefolket i Addis Abeba
 • Leie av lokaler i Stavern
 • Lønninger
 • Renovasjon, søppelhåndtering
 • Og en masse til vi kanskje har glemt i alt det vanskelige......

 

Dette vi nå står i er dramatisk for videre drift av Anvik gård AS. Vi er allerede påført et stort tap og usikker på sommersesongen. Vi håper vi overlever 2020 og at vi kan se fram til nye flotte dager på kyststien. 


 

Anvik Gård ble bygd på 1830-tallet og har vært i familen Anvik siden den tid. Det ble drevet tradisjonell gårdsdrift her fram til 1997. Etter at camping og hyttefolket inntok Naverfjorden forandret mye seg og det lå i tiden å etablere gårdsbutikk i den gamle løktørka på gården. Dette ble starten til det mange i dag kjenner som Anvik Gård eller bare “gården”.

I 2006 arrangerte vi for første gang "Jentene på Kyststien". Tanken var å fylle den lille gårdsbutikken vår med jenter tidlig i juni før sesongen var ordentlig i gang. Vi ønsket oss 150 deltagere og synes det var mange. Vi hadde jo lovet servering og underholdning når alle kom til gards og butikken er jo ikke så stor. Resultatet var at 247 glade og syngende jenter inntok tunet og butikken,- vi var overveldet!  Da vi året etter satt stopp for påmelding ved 1100 en uke før arrangementet, begynte vi kanskje å forstå at dette ville folk ha. Det traff rett og slett “innertier” og i 2020 blir det 15.gang vi inviterer dere på tur og etterfølgende fest her på gården.

 

Velkommen til oss!

Sigmund og Kristin på Anvik Gård.

Inngangsparti Anvik Gård

 

Om oss

 
 • Møller Bil - Larvik         

Jentene på Kyststien
Anvik Gård
3294 STAVERN

Sigmund mob: 97681343

Kristin mob: 97649351 

E-post: sigmund@anvikgard.no

kristin@jentenepakyststien.no